Alphabet-aktien stiger med 10 % i förhandeln efter tillkännagivandet av en uppdelning och fantastiska Q4-resultat

Alphabet-aktien (GOOGL.US) steg kraftigt i premarket efter att teknikjätten redovisat imponerande kvartalsresultat och meddelat en aktiesplit 20-för-1 i form av en särskild aktieutdelning av engångskaraktär, för att locka en större grupp små investerare.

Alphabets totala kvartalsförsäljning ökade med 32 procent till 75,33 miljarder dollar, vilket slog analytikernas estimat på 72,17 miljarder dollar. Vinst per aktie: 30,69 dollar jämfört med förväntade 27,34 dollar, en ökning med 37,6 % jämfört med samma period förra året.

SeekingAlpha.com
  • Annonsintäkterna från sökmotorn, webbpartnerskap och YouTube ökade med 32,6 % under fjärde kvartalet till 61,24 miljarder dollar.
  • Molnverksamheten uppvisade en intäktstillväxt på 45 % till 5,5 miljarder dollar, över estimaten på 5,4 miljarder dollar, även om den förlorade 890 miljoner dollar.
  • Företagets molnförsäljningsstyrka har mer än tredubblats sedan 2019, sade cheferna vid en telefonkonferens med analytiker på tisdagen.
  • Försäljningen av Google Pixel-smartphones nådde ett nytt rekord trots leveransbegränsningar.
  • Intäkterna från företagets segment “Other Bets”, som inkluderar dess självkörande bilsatsning Waymo, uppvisade också en liten intäktsminskning jämfört med året innan till 181 miljoner dollar och en förlust på nästan 1,8 miljarder dollar.
  • De totala kostnaderna under 2021 ökade med 27 % till 178,9 miljarder dollar när företaget började återuppta sin prepandemiska takt av anställningar och byggnationer.
  • Vinsten steg med 89 % till 76 miljarder dollar för hela 2021. Försäljningen ökade med 41 % jämfört med 2020, då företaget endast noterade en försäljningsökning på 13 %, eftersom annonsörerna minskade sina utgifter i pandemins tidiga skede.
  • De många stämningar där Google anklagas för att ha ett konkurrensbegränsande beteende på annonsmarknaden och i mobilappbutiker fortsätter att vara en av de största utmaningarna för företaget. Google planerar att intensifiera ansträngningarna för att sänka avgifterna för Play app stores för att förbättra intäkterna.

*** Källa: XTB.COM

 

Recensioner

Marknadsnyheter