Daytrading – En omfattande guide för nybörjare

Du har sett hur filmer skildrar daytrading – den nervösa investeraren som sitter framför sin dator och är redo att göra sitt livs största affär, och som upplever extrema toppar och dalar.

Men är det verkligen detta som day trading är? Nedan kan du läsa vår omfattande redogörelse för denna investeringsteknik. Vi utforskar dess fördelar, nackdelar och hur du kan prova den själv.

Vad är day trading?

Day trading innebär att man köper och säljer värdepapper inom en enda handelsdag. Det finns inget köp, hållande och tålmodigt väntande. Det är definitivt ett kortsiktigt spel.
Daghandlare drar nytta av små prisfluktuationer bland mycket likvida värdepapper.

Fördelar och nackdelar med day trading

Day trading kan låta lockande. Den kan ge utmärkta vinster på mycket korta perioder. Stora belöningar kommer dock inte utan betydande risker.

Lär dig mer om denna tekniks för- och nackdelar:

Fördelar

 • Du får omedelbara resultat: Daytrading ger omedelbara resultat, så du får veta dina vinster (eller förluster) med liten eller ingen väntan.
 • Det finns ingen risk över natten: Det du tjänar (eller förlorar) vid dagens slut vilar på ditt konto. Du behöver inte frukta vad aktiemarknaden kommer att vara på morgonen.
 • Du är din egen chef: Låter det eländigt att arbeta på ett kontorsjobb från nio till fem? Du kan flytta ditt “kontor” till din telefon eller bärbara dator och bli en aktiv investerare. Arbeta när du vill och tjäna pengar på dina egna villkor.

Nackdelar

 • Det kräver mycket kapital i början: Du behöver minst 25 000 dollar för att lagligt bedriva daghandel i USA, vilket inte direkt är småpengar.
 • Din framgång beror på marknadens aktuella tillstånd: Är marknaden stillastående och rör sig inte i stor utsträckning uppåt eller nedåt? Du kommer sannolikt att ha svårt att göra lönsamma försäljningar och säkra billiga köp.
 • Det finns en brant inlärningskurva: För att uppleva framgång behöver du en gedigen förståelse för aktiemarknaden och mycket disciplin för att hålla dig till dina strategier.

Strategier för daghandel

Daytrading är en konst snarare än en exakt vetenskap. Du måste experimentera för att hitta vilka tekniker som uppfyller dina finansiella mål.

Du kan dock använda dessa strategier som en startpunkt:

 • Bedöm din risknivå och investera endast vad du har råd att förlora.
 • Fokusera på ett eller två värdepapper för att få grepp om saken (sprid inte ut ditt fokus för mycket i början).
 • Håll dig borta från de flesta penny stocks, eftersom de snabbt kan bli illikvida.
 • Använd limitorder för att minimera dina förluster.
 • Låt inte känslor påverka dina köp- och säljbeslut.

Daytrading – vilka tillgångar kan du köpa och sälja?

Flera tillgångsklasser erbjuder utmärkta inkomstmöjligheter. Här är några tillgångar som du kan köpa och sälja dagligen:

Kryptovalutor

Bitcoin kan vara den första kryptovalutan som man tänker på, men det är inte den enda som finns att tillgå. mäklare gör det enklare än någonsin att köpa och sälja dessa altcoins på kort sikt. Dessa altcoins vinner snabbt mark:
– Ethereum
– Tether
– Litecoin
– Ripple

Aktier

Du kan köpa aktier i enskilda företag och sälja dem bara några minuter eller timmar senare. Samma strategi kan tillämpas på en ETF, eller Exchange Traded Fund (en samling av flera aktier).
Om du spekulerar i aktiekurser via spread betting eller CFD:er kan du till och med dra nytta av fallande priser.

Binära alternativ

Binära optioner är ganska riskabla, men du kan göra stora vinster om du vet hur du ska handla med dem. I princip går du med på en förutbestämd utbetalning eller ingenting alls, beroende på marknadsförhållandena. Om du vill minimera en förlust eller säkra en vinst kan du välja bort ett binärt alternativ innan det löper ut i slutet av dagen.

Råvaror

Du kan köpa och sälja varor som livsmedelsprodukter, naturgas, olja, mineraler och metaller inom samma dag.
Futures

Denna tillgångsklass kan verka lite ogripbar, men lyssna på oss. När du köper en future satsar du på det framtida priset på ett värdepapper eller en råvara.

Daghandel vs. alternativen

Det finns tre olika tekniker som vi vill jämföra med daytrading:

1. Swing trading: Denna teknik innebär att man säljer och köper tillgångar under flera dagar eller veckor.
2. Placeringsinvesteringar (på lång sikt): Bildar dina aktier, obligationer, fastigheter och andra investeringar som du planerar att behålla på lång sikt. Med den här typen av investering bryr du dig inte om små prisfluktuationer.
3. Roborådgivning: Roborådgivning innebär att du överlämnar dina pengar till ett företag och låter en algoritm bestämma vart dina pengar ska gå. Det liknar långsiktig investering, men du väljer inte själv vilka tillgångar du ska köpa och sälja.

Slutsats – Vilka daghandelsplattformar kan jag använda?

Det finns många handelsplattformar som du kan använda för att köpa och sälja värdepapper dagligen. TD Ameritrade, Fidelity, Interactive Brokers och Robinhood är alla kända namn bland aktiva investerare.

Den bästa vi kan rekommendera heter dock eToro. eToro är en otrolig plattform som erbjuder följande fördelar för daytraders:

– Låter dig matcha proffsens köp- och säljrörelser.
– Har låga, transparenta avgifter
– Stöder en användarvänlig app och des
*** Translated with www.DeepL.com/Translator (free version) ***