Facebook-katastrof: Facebook: Aktier har sjunkit med mer än 25 % efter svaga Q4-resultat

Aktierna i Meta (FB.US), Facebooks moderbolag, föll med mer än 20 % under förhandeln efter att den sociala mediejätten redovisat ett svagare resultat än väntat för det fjärde kvartalet och en svag prognos för intäkterna för det innevarande kvartalet, och skyllt på Apples ändringar av integritetsskyddet och den ökade konkurrensen från rivaler som TikTok.

  • Vinst per aktie: 3,67 dollar jämfört med förväntade 3,84 dollar. Intäkterna ökade med 20 % till 33,67 miljarder dollar jämfört med förväntade 33,4 miljarder dollar, enligt Refinitiv.
  • Under det kommande kvartalet räknar företaget med att intäkterna endast kommer att växa med mellan 3 och 11 procent på grund av “motvind för både impressions- och pristillväxten” i sin annonsverksamhet.
  • Reality Labs, den division som kommer att inrymma företagets metaverseplaner, rapporterade intäkter på 877 miljoner dollar, men förlorade 3,3 miljarder dollar för kvartalet och 10,2 miljarder dollar för året.
  • Användartillväxten avtog förra kvartalet, med dagliga aktiva användare som sjönk från 1,930 till 1,929 miljarder. De största nedgångarna kom från Afrika och Latinamerika, ett potentiellt oroväckande tecken med tanke på att de sociala mediernas tillväxt har stagnerat i Nordamerika och Europa under en tid.
Source: TheStreet.com
  • Reklamintäkterna ökade med 20 % jämfört med föregående år till 32,6 miljarder dollar – den långsammaste tillväxttakten för året.
  • Apples ändringar av sin operativsystemprogramvara ger användarna möjlighet att tillåta spårning av deras aktivitet på nätet, vilket gör det svårare för annonsörer som är beroende av data för att utveckla nya produkter och känna till sin marknad
  • Företaget planerar att investera i AI och verktyg för maskininlärning för att hjälpa till att definiera användarpreferenser och göra riktade annonser mer attraktiva.
  • Meta räknar med att utgifterna kommer att närma sig 100 miljarder dollar i år och intäkterna för första kvartalet kommer troligen att hamna på 29 miljarder dollar, jämfört med Refinitivs prognos på 30,15 miljarder dollar.

***Källa: XTB

 

 

 

Recensioner

Marknadsnyheter